Friday, February 25, 2011

10 things that makes me been inspired ...

utk post kali nie..ai nak bgitau skit tntang perkara2 yang telah bwat ai terinspired ok..perkara2 tue terdiri dari mcm2...dari kepada manusia..movie, lagu shggalah kepada tmpt ker...yg pnting tujuan nya satu iaitu perkara2 tersbut telah berjaya bwat i terinspirasi dan kdg2 make me in tears k...chewahhh..k tak nak ckp bnyk kat intro sbb 10 perkara nak tulis nie...i start dari no 10 okay hinggalah ker no 1....


10) Movie: The Last Song( lakonan Miley Cyrus)
    
      ape yang bwat i terinspirasi dari filem ni ialah pngajaran dalam filem nie...pertama..kasih syg sebuah kluarga tue..ditunjukkan dengan keadaan kluarga bercerai tapi keutuhan kasih syg tue sgt tulus dan murni..saper2 yg tgk dan hayati movie nie pasti dpt pngajaran dlm citer nie..part masa ayah miley cyrus dalam filem ni jatuh sakit pasti boleh mmbwat anda semua in tears k...



9) Lagu: Instrumental lagu Filem Titanic

     apelah kes smpi ak leh trinspirasi ngan lagu ni..huhu..sbnrnya this song lah bnyk teman kan i if i dalam kesedihan..tak tipu k..stiap kali i sedih or kecewa or tgh serabut2 lagu ni pasti jadi peneman..ak bnyk trinspirasi ngan lagu ni kerana melodi lagu tue mmbwat ak utk sntiasa kuat...



 8) Sekolah ( Sk Kerdau dan Smk Seri Tualang)

   mstilah kan..kalo korang tak trinspirasi melalui ni..tak taulah..sekolah lah bnyk mngajar ak mcm2..ak mmbesar ngan skolah kk..dari skolah rendah smpilah sekolah mnengah...n then ak duk asrama lagi..sekolah jgk bnyk mmbuka mata ak..bnyk mngajar ak erti khidupan...skolah jgklah yg telah bwak ak ker tmpt ak skrg nie...jadi trnyata ak bnyk trinspirasi dari      sekolah...



7)Movie : Step-up 3D

   movie lagikan..sah2 ak nie jenis suka tgk movie..wahahaha...ok ape yg ak trinspirasi dari movie nie ialah mngejar cita2 dan impian..seriusly ak ckup kagum selain dari tarian yg sgt2 wow tue....seriusly saper yg cam kurang semangat leh tgk citer nie..pasti bersemangat balik pastu...






6) Susan Boyle

   dua perkara ak trinspirasi ialah pertama semangat dier nak capai cita2 dier nak jadi penyanyi walaupun usia dah 47 tahun..mknenya kat sini..selagi nywa ditanggung bdan jgnlah kita berhenti daripada trus mngejar impian dan cita2 kita k...yg kedua sah2 lah suara dier...meremang k..huhuhu..







5)Kolej Matrikulasi Pahang

   inilah matrik ak bljar dulu..bnyk kenangan manis n pahit kat sini..wlaupun ak tak berjaya nak kluar dari matrik ngan kputusan yg gempak dan mmbanggakan tapi ak taklah mnyesal sgt...tapi matrik nielah saat2 dimana ak tersnyum indah dan kdg2 nangis jgklah...no i means...keadaan dan situasi kat situ lain tau..walaupun hnya setahun tapi rasa nya mcm kejap jer....n then kwn2 kat matrik...mmg rapat rasanya ..walaupun hnya setahun..seriusly....kat matrik jgk ak pernah ..haha.tuttttttttttttt...tapi seriusly ak bnyk trinspirasi dari sini..percayalahhhh



4) My Best Friends Ever : Zakwan Anuar

   ak bnyk trinspirasi dari kwn ak nie sbnrnya..walaupun taklah secara keseluruhan tapi ader part trtentu tue ak jadikan my bff nie sbgi satu inspirasi..seriusly..dierlah satu2 nya kwn yg sntiasa ader bersama ak smpilah skrg walaupun kitaorg jauh skalipun...tapi ttp rapat..ttp mcm dulu2..dan takde saper yg pernah amek takhta nie lagi selain dier...thanks a lot yer zak...u the best...






3) my mum and my dad....( Megawati Bt. Dahalan & Abdul Halim B. Husin)

    sah2lah kan ak trinspirasi ngan mak ayah ak sndiri...diorg lah sbb utama ak kat dunia ni..bgi ak mcm2...mmbesarkan ak...tanpa diorg saper lah ak kat dunia niekan..seriusly trlampau bnyk jasa diorg kat i smpi i rasa i tak trbalas dah..of cuz i syg sgt diorg seriusly..ader smpi satu2 saat tue i trfikir..i cam takleh hidup tanpa diorg cam 2...i walaupun dari sklah lagi dah diajar utk berdikari tapi smpi skrg i takleh lagi nak hidup tanpa diorg...i sntiasa bergantung pada mereka...dan i admit kdg2 i bwat salah..kuang ajar dan sbgnya..tapi dalam hati i tak pernah skit pun rasa benci or ape2 kat diorg mlhan syg tue mkin dalam dan sntiasa mkin dalam...ak amat trinspirasi dari ibu bapa ak sndiri...

 
2) Prophet Nabi Muhammad S.A.W

   ak rasa setiap dari org islam dalam muka bumi ni pasti mnjadikan nabi muhammad sbgi inspirasi ..trlalu bnyk jasa dan perkara yg dier bwat...dan segala kisah2 hidup beliau boleh dijadikan teladan kepada kita...al-guran dan hadis sbgi pegangan kita skrg....nabi muhammad mmg trnyata lyk utk mndpt tmpt no 2 ak trinspirasi..ak sntiasa berharap dan berusaha utk mnjadi seorang islam yg warak dan sntiasa taat kepada agama..mmg lah ak tak leh nak jadi sesempurna mcm nabi muhammad at least ak hrp ak dpt mncontohi peribadi beliau yg trnyata trpuji itu....



Jeng2..jeng2...tangga di no 1 adalah






1)  Diri Aku sndiri

  motif nak ckp diri sndirikan..hahaha..actually ak tak tipu..ak mnjadikan diri ak sndiri sbg satu tmpat dimana ak trinspirasi paling bnyk...selepas segala rintangan..keperitan..kebahagian..kegembiraan yg ak lalui..ak sntiasa rujuk balik pada diri ak..dak ak sntiasa trinspirasi pada diri ak sndiri at the end of the day..ak takleh kata ak trinspirasi spenuhnya  ,,kdg2 perangai hodoh ak tue takkan ak nak trinspirasi gak kan.tapi mempercayai pada diri sndiri..sntiasa percaya akan kemampuan diri..percaya ak jugak mampu jadi sebagus org lain..mampu jadi trbaik..mmbwat ak bnyk trinspirasi pada diri ak sndiri..seriusly ak sgt brsyukur kerasa ak sntiasa diberi pluang utk perbaiki diri dan mnjadi sesuatu yg trbaik utk diri ak....
    


p/s: actually ader bnyk lagi perkara yg ak trinspirasi kan cthnya cam UCAP..kwn2 ak yg lain2..program2 yg cambest2.n byk sgt lagilah k..cuma ak tulis 10 jer stakat nie k...ape2 pun sntiasa percaya pada diri sndiri...dan trinspirasilah dari keadaan sekeliling anda ..kerana pasti akan mmbuat anda lebih kuat mnghadapi hari2 mndatang k

Thursday, February 24, 2011

Dia , Kau dan Aku

muka cam AKU sgt kan..hahahaha
Ok..hari ni tak nak dah tulis post2 sedih2....post marah2..or post sentap2...kali ni nak tulis post yg ckp ttg satu penyataan yg mcm satu persaingan lah i nampk...okie...mcm gini sbnrnya cerita ini...aderlah satu manusia ni kerap sgt bagi alasan itu ini dan itu..so org tue DIA...and then ader plak lah orang tue yg selalu bertnya sal DIA tadi iaitu AKU dan seterusnya wujud plak KAU yang katanya takde ape2 tapi sbnrnya wujud antara DIA dan AKU...faham x..cam cinta tiga segi gitu..tapi taklah smpi cinta sgt pun sbnrnya..ia mcm persainan untuk mndptkan sesuatu mcm 2...hahahahaha...i pun tak tau motif i tulis semua ni...tapi i just cam nak tunjuklah...keadaan2 mcm nie berlaku k...so korang2 semua hati2 k...kdg2 kita tak sangka saper DIA tue and then kadang2 kita jugak tak sangka KAU tue saper...jadi siapkan diri scara mental dan fizikal okay..hahahaha...oklah tak nak ckp bnyk..cam biasalah kan...anyway ader satu peringatan lagi i nak ckp... jgnlah kita mudah sgt menabur kata2 manis..tetapi kita tak mampu nak laksanakan..nanti keadaan mengecewakan itu pasti akan muncul..seriusly...ape yg pnting keikhlasan k..adiosss...

Wednesday, February 23, 2011

Kadang2 i jer nmpk i teruja tapi yang lain........

Ader x nmpk cam muka truja ..waahahaha
i tak tau lah nk ckp cmner tapi kdg2 dalam sesaat pemikiran i ni..i trfikir...adakah i srg jer yg excited..teruja..org lain cam endah x endah jer...jadi bwat i serba salah..rasa mcm diorg tak kisah..so kenapa i kisah trlebih plak kan...its hard to explain sbnrnya....actually mcm nielah..i nekad bwat keptusan cam nie..kalo betul diorg mmg tak kisah...seriusly i akan bwat sama jgk arr tak kisah...so tak lah nmpk sgt i cam beria2 kan..i tak nak lah org ckp i lebih sudu dari kuah plak(betul ker) so better biar jer..ikot jerlah telunjuk org..daripada nak serabut2 kan otak k...dahlah..kdg2 rasa sakit hati pun ader..jadi sbb tak nak sakit hati lama2..i end this k..bye korang..adiosss

Please never give up k

hye guys...i tak nk ckp bnyk utk post kali nie...but i just want to say...to all ma beloved friends please...never give up k...please always try the best...and show how much u can do it...mmg kdg2 hati ni rasa tak mampu..rasa dah cuba sedaya upaya tapi masih mcm sama..tapi endahkan jer semua tue..keep on going k...percaya pada diri sendiri...ak tak tipu..ak pun rasa cam2..tapi kdg2..ak tutup semua perasaan itu ngan satu keinginan..keinginan ingin memastikan diri ini mampu buat..sbgaimana org lain mampu buat jgk..so tanamkan lah diri anda dengan semangat itu k...omg...please guys...i takleh nak paksa orang lain utk mmbuat keputusan..kerana itu adalah hak mereka..tapi dalam satu saat please lah fikirkan jgnlah sia2 kan usaha anda telah curahkan slama ni k..guys i luv u guys....special tribute utk kwn2 seangkatan ngan i dalam UCAP...igt janji yg telah kita bwat dulu...kita harungi ini semua bersama k..we are Family right.....

Monday, February 21, 2011

Teruja Evaaaa....X pun..heee

Omg...ak rasa post kali ini adalah antara post ak yg ditunggu-tunggu dan post yg paling teruja ak nak tulis dan anda juga nak bc...sbb post kali mmg sgt2 mnyentuh bnyk perkara trutamanya perkara peribadi ak sndiri..jadi ak rasa teruja evaaa sgt k..hee...anyway trover plak cam nak promote citer 2 Alam plak kan..wahahah..okie2..jgn nak melalut kita trus kepada agenda utama kita pada post kali nie k.. actualy 2 perkara jer nak sebut sbnrnya .. Yang pertama mengenai perasaan ak...dan yg kedua perasaan jgk tapi lebih kepada nilai seorang kawan...okie...i pecahkan kepada dua k..hee


1) ok..actually perasaan ini ak dah rasa lama n then nak sgt rasa semula sbb perasaan tue sungguh indah, cam best rasa mcm sesuatu..tau x perasaan ape..perasaan mncintai seseorang..seseriusly skrg hati ak kosong dan tak trisi ...dulu hati nie rasa berbunga2 sgt tapi skrg...jadi cam biasa..tapi ak tak pernah rasa mnyesal ker aper..biasalah kan peredaran tue berlaku..jadi ak trima ngan hati trbuka..tapi ak berharap ak akan rasa balik perasaan itu satu hari nanti...omg...ak trigt bnyk kenangan2 indah bila ak ader perasaan tu..kdg2 ak dah rasa ckup bhgia bila ketahui org yg ak cintai tue bhgia...omg..apelah ak nie kan...tapi satu jerlah ak nak igtkan jgn trlalu kemaruk ngan cinta nanti merana diri..cinta kepada tuhan sgt2 dialu2kan nak berlebihan pun xper k...tak slh langung..tapi perasaan cinta kepada kekasih kita..selagi takde hubungan yg sah ..jgnlah ibarat kan kekasih kita tue segala2 nya k..please...sbb kita tak tau ape hidup nie akan berlaku..jadi amek lah langkah2 berjaga2 k....sbb skrang bnyk sgt org pilih kekasih. berbanding mak ayah sndiri..ishh3..jgn bwat cam 2 k...igt pngorbanan mak ayah kita 2 k...


2) yang kedua plak ialah mngenai perasaan ak trhadap kwn2 ak..actually ak ader bnyk tanggapan dan rasa trhadp kwn2 ak sndiri..tapi ak taknak lah bercerita mngenai nya ngan lbh lnjut tapi just nak ckp mngenai perubahan tanggapan dan perasaan trhadap seorang kwn biler kwn itu cam mngkhianati diri ini...rasa mcm kene tikam jer rasa..ak tak kisah kalo dier mncuba dulu tapi dier trus amek keptusan utk pergi...sedih dowh...smpi skrg ak cam tak nak tgur dier sbb biler ak tgk muka dier ak rasa cam ak bwat slh kat ko ker..ak rasa ak dah ckup baik kat ko tapi kenapa ko bwat camni kat ak...ak leh trima alasan2 ko tapi omg kdg2 dlm satu saat kita jgnlah trlalu memikirkan diri kita sgt...dahlah..nie lah last ak ckp sal ko..lepas nie ak nak padam ko dari ingatan hidup ak..selamat tinggal.........


p/s: anyway nnanti ader pilihanraya kat uum nie...excited sbb nielah kali pertama prgi mngundi..wahahahahaha and then biler dah siap tulis post nie tiba2 rasa cam tak truja plak..heee

Friday, February 18, 2011

Penyegar Mulut

gula2 pnyegar mulut yg selalu ku gunakan k
perhatian semua2..korang2 pernah terbau tak bau mulut korang..so rasa2 nya..bau tue mnyenang kan ker or tak..for me...rasa2 nya selalunya ok jer...tapi yelah kan..manalah tau kdg2 mulut bau puaka 2..malu plak kat org nanti kan..jadi utk keselamatan ak sentiasa mnyimpan ape2 gula2 pnyegar mulut kat dalam beg ak so mulut ak sntiasa berbau segar dan tak berbau...n kdg2 kalo org sebelah ak cam berbau jer mulut dier..ak cpt2 hulurkan gula2 pnyegar mulut tue kat dier..dlm masa yg sama..ak tak mnyentap kan dier kan..betul x...jadi bagi ak antara mnde wajib yg kene ader dlm beg ak ialah gula2 pnyegar mulut..and korang2 ptut ader jgk k....anyway bau mulut nie cam perkara sensitif gak ann..kdg2 org mudah terasa kalo kita ckp dier mulut busuk ker aper...jadi hulurkan jer gula2 pnyegar mulut k...jgn kata depan2 plak..kalo kata...smmgnya andalah yg mulut busuk..wahahahaha...klah guys...igt pesanan ini...sntiasa smpn gula2 pnyegar mulut k...antara gula2 pnyegar mulut yg ak selalu gunakan ialah eclipse dan jugak dentyne splash k.......

Tuesday, February 15, 2011

Rapat, Erat, Ketat

hahahahaha..motif sgt tajuk hari ni kan..actually dah dua hari tak tulis blog...sbb blur2 jer biler nak tulis..so baik takyah tuliskan..anyway i melalui hari yg memenatkan but enjoy sgt masa sblum i tulis blog nie lah kan...utk pngetahuan anda2 semua..hari smlm 15/2/2011 ader mcm mkn2 ngan ahli2 Ucap kat umah Kak Terra...best sgt...thanks sgt sbb Kak terra n abg sophy yg memasak..mknan korang best..siap smpt burfday Kak Nisa lagi kan...walaupun tak semua ahli ucap ader tapi itu semua tak dpt dielakkan ..nak wat camner kan..anyway masa i nak pg kat umah Kak Terra 2...i tumpanglah Abg Wan naik motor k...hahahaha..merempit gitu..seriusly lama dah tak nak motor..pngalaman naik motor ni sgt indah bgi ak k..heee..anyway slepas mkn2 tue..igt dah balik bilik kan..tapi x rupanya...Abg Pian , Kak Nisa ajak kuar pg karaoke...so i join jerlah sbb hari tue pun cuti..best sgt waktu karaoke 2...i sah2 suka karaoke..tapi Kak Nisa tak nyanyi ..so nanti pg lagi Kak Nisa kena nyanyi k.... haha..Abg Pian msti suka karok kan sbb mmg feeling giler biler nyanyi kot..n suara Kak Nadia meletup k..heee..yg pg waktu 2..Abg Ridz,Abg Adi,Abg Wan,Abg Pian,Kak Nadia dan Kak Nisa n tiba2 ader i junior baru Hadi ..di sini i nak tunjuk bhwa hubungan senior n junior rapat...sgt berbeza masa i baru2 jer masuk ucap..i feel like strangers skrg i feel like frenss..tottally luv it k...n then pg pulak bowling pas 2..Kak Nisa punya idea..sah2 i kalah hahaha..last skali kita org semua pg mkn kat Kuala Perlis, kedai 100 roti katanya..menarik jgk..hahaha...and last2 11.30 mlm jgk baru smpi bilik..sian roomate i tinggal sorg2..heeee..what a day kan....thanks kepada mereka2 semua i really enjoy k..nanti boleh lagi kan...heee... anyway i nak ckp jugak i sgt sedih biler sorg dari ahli ucap telah menarik diri dari ucap..dan org 2 lah yg sntiasa bersama ak masa2 masuk ucap..masa pertama kali masuk pertndingan..tapi sedih sbb dier tarik diri..sgt2 berharap dier still dlm ucap..n tak sngka sgt dier snggup tarik diri...hurmmmm..anyway guys sorry pnjang giler dah ak melalut k..hahaha..klah guys..thanks for everything k ..adiossssssssss


p/s: special thanks to fahmi, cherry, kak ros. tina. aisyah,jgk k..yg sama2 ader waktu mkn2..hee...n Kak Terra ..skrg tanggapan i kat u dah berubah..heee...

Saturday, February 12, 2011

Ak dah jumpa

tau tak korang post sblum nie sbnrnya kad pngenalan ak hilang..tapi dah di jumpai...rasa legaaaaaaaaaaaaa sgt2 kot..sumpah tak tipu..ak tak suka serabut2 kepala otak k..thanks god..ak bersyukur sgt2..Ya Allah ..thanksss... n thanks 2 kak nadia jgk sbb mnunjuk kan gambar kad pngenalan 2 kat fb kalo tadi tak tau pun wujudnya kad pngenalan 2..syukur sgt2..sumpah tak tipu..thanks bnyk2 sbb simpan k..lepas nie ak akan jaga betul2 kad pngenalan 2 k..heee...itu lah satu2nya kad pngenalan yg pernah ak ader..dari darjah 6 smpi skrg dah 20 thun..tak tukar2 lagi..syg kot..heeeee..klah guys..adiossss

Serabut kembali menghantui...

Omg...balik jer UUm trus otak ak berserabut ngan mcm2 masalah..geram tul ak..takleh nak rasa rilek2 jer kat U nie..ader jer prob nyer..waaaaaaa..tension3...rasa nak jerit jer ....actually ak tak kisah lgsung keje bnyk ker..assignment bertimbun ker....kene bwat keje2 lain cthnya uth debat ker..sumpah tak kisah..tak tension pun..yg tension mslh2 lain nie..serabut sgt...ak tlh kehilangan satu mnde yg sgt penting..puas dah cari..trus srbut kepala ak sbb mnde tue hilang..asall boleh hilanggggggggggggggg...waaaaaaaaaaaa.. tension2...ader jugak org ak cekik nanti..mmg arr slh ak sndiri tapi kenapa biler ak dah balik UUM baru semua mnde nie dtg...kat umah tenang jer.ok jer..happy jer..vavi lah..arghhhhh..rileks hadi..rileks k....sumpah serabut...waaaaaaaaaaaaaaaaaa...adios jerlah korang...tak tau nak kata per daaaaaaaaaaaa..im STRESSS m serabut k...but ak akan sntiasa maintan happy k..huuuu..propa sgtkan..hahaha

Thursday, February 10, 2011

Sentapppppppppp

video
korang tau x tajuk kat atas tuelah trademarks kitaorg wktu perkampungan..sumpah tiba2 jer nak pilih trademarks tue yg ak ilhamkan..heee.n then yg pling best ianya mnjadi k...so utk tatapan semua i letak video kitaorg bwt sentap 2...huuu..lwk giler..bnyk kali i ulang tgk k.. hahahaha..

Changing

people change to much often right now..they said they will never changed but they change...for god sake...what they wanted??? i said it because i tell this ok straight to all the faces in the world..jgn ckp besar biler mngatakan anda takkan berubah mngikut sesuatu keadaan seriusly... ader seseorg dulu mngatakan smpi ak mati pun tak takkan bwat mnde tue..tapi skrg org tue bwat mnde 2...so u know what..jilat lah ludah anda sndiri k...hurmmm..knp ak ckp mnde nie yek...sbb ak telah lalui nya...jgn kata anda takkan jatuh kemana kncah2 khidupan sbb this is life..and u never expect what will happens k...but now i want to say..if u want to change..change to be a better person and for me...i always trying ...but for god sake...i know i will achieve it someday...and one more remember we are not perfect but at the end of the day who will..........


p/s: hari ni pukul 10.30 mlm nanti i will balik semua ke UUm..actually ader dua perasaan skrg nie...excited giler nak balik..satu lagi rasa cam tak nak balik jer...sbb inilah satu2 nya cuti yg tinggal...sad kan....hurmmmm...i hope things will be better .....adiosss guysss

Wednesday, February 9, 2011

Life likes A Wheel

hye guys...back for more blogging...duk rumah nie cuti2 nie kejenya tido jer...hahaha..tapi best gak sbnrnya boleh bls dendam dekat tido2 yg tak ckup waktu kat u kan..so dptlah..huhu..duk umah nie keje ak mndownload jer...ini dah siap dua episode glee season 2..best2..tak sbr nak tgk heee...anyway tiba2 melalut plak kan..actually hari nak ckp hidup kita ni ibarat roda k..mostly ramai dah org dah tau..tapi sajer jer nak remind kan balik kat semua2 sbb kdg2 manusia niekan mudah lupa..hee..ok2...camni ok...kalo seseorg tue kaya , sng jer hidup dier..bijak jer sntiasa tapi sbnrnya dier takkan sntiasa berada di atas ok..samalah ngan org miskin org bodoh pun..diorg tak slmanya berada di bwh..yg pnting usaha..korg msti igt lagi lagu raihan 5 perkara tue kan..sebelum dan selepas so fhm2 jer lah k jgn nak kerek2 or berlagak konon nya kita lah pling bgus..tup3 10 thun nanti kita yg kat paling bwh..hidup ni mcm 2 lah..mcm roda..sifat roda ialah ianya berpusing..jadi jgn expect kita akan sntiasa berada di atas...same goes to me..ader time i kat atas ader time i kat bwh..tapi skrg rasa cam tgh2 jer..huk33...oklah guys...blog ak dah masuk 2 bulan usianya tapi baru 17 followers huhuhu..tapi thanks k saper yg follow 2..amat mnghargainya k..

Tuesday, February 8, 2011

UCAP: WE ARE ONE BIG FAMILY

family ucap:senior dan junior

trademarks kitaorg SENTAPPPP

juniorsss

ak bersajak...huk33..

kak mutha berdebat...huuuu..mantopp
senior2
dua tiga hari nie kemesraan ahli2 ucap makin jelas terasa mnyebabkan ak nak sgt bercerita pasal kluarga ucap...sbb sbnrnya skrg kluarga ucap ini mmg tlh meninggalkan kesan trhadap ak so ak nak lah upload kan gambar2 yg ader sal familu ucap nie...actually family ucap ni terdiri dari senior dan jgk junior ..walaupun ader perbezaan  tapi tak mnhalang kemesraan dan kerjasama antara kitaorg...sbb tue ak rasakan kluarga ucap nie kunci dier sng jer iaitu kejujuran dan keihklasa ..ader dua2 insyaallah akan kukuh...cuba krg2 semua bygkan senior yg dah bertahun2 grade snggup turun perkampungan debat mncurah kan ilmu walaupun dah takde kaitan ngan ..itu mnunjukkan satu bond yg kuat..itulah satu perkara yg betul2 mmbuka mata ak dan mngatakan ak harus ader smngat dan sikap cam 2....dan ak sntiasa hrpkan keluarga ucap akan kekal teguh dan kami barisan2 junior bakal mmbwa ucap UUm ke peringkat yg bgus dan kembalikan kegemilangan Ucap UUm ...anyway i letak few gambar k...semua gmbr ini drpd kamera Cherry..thanks cherry hee..tapi sblum 2 nak senaraikan ahli2 ucap bwat masa skrg dan senior2 ucap..n then last but not least thankss korang semua ..all the best in life n then chaiyok2 nak naikkan nama ucap balik k..pertandingan trdekat Debat Integriti so..semua akan berusaha ke arah 2..nak tnjuk kan ader kemajuan trhadp Ucapians2 ..

Junior : Hadi(aku), Cherry, Khai, Aisyah , Tina, Abg Sophy, Abg Murshid ,Abg Pian, Abg Hzwan, Rahim, Kak Nadia, Kak Nisa, Kak ika, Kak Ros, Fahmi , Abg Ridz,Abg Adi, Affan , (yang masih tinggal di UUM)

Senior:(yang dah grade k)
Abg Mie
Kak Ain 
Kak Shina 
Abg Jaeiy 
Abg Ammar 
Kak Tera 
Abg Mahdir,Abg Zuck, Abg Awie, Abg Bob, Abg Bobby,Abg Nizam, Abg Radz,Abg Rizal,  Abg Syam,AbgWandi ,Kak Amutha, Kak Siti, Kak farah,Kak Joen, Kak Nad, KakNida 
   


p/s:thanks skali lagi utk semua k..semoga berkekalan ....Aminnn

Monday, February 7, 2011

Janji.Tepati.Pasti

hye guys...back for blogging...actually blog kali ni just nak ckp sal perkara kat atas tue...Janji aka Promiselah kan..huuu..tak kenapa ak sbut sal janji nie sbb smnjak dua mnjak nie ak asyik dengar jer perkataan tue ..so kenelah ckpkan...mcm nielah janji nie bgi ak harus ditunaikan k...wajib kata lain nyer ...tapi kalo cam ader halangan2 mgkin dpt dielakkan kan kot..mslhnyer skrg..manusia hanya pndai berjanji jer tapi melaksanakan nyer hadooo kan...ak pun sama jerr..takleh kata ak berjaya tunaikan semua janji2 ak ..tapi at least kwn2 try k...jgn pndai ckp n berjanji jer...so mari kita sematkan dlm jiwa if kita berjanji kita msti tunai kan k... ok... faham x..hee


actually now ak dah ader kat umah ak tmloh skrg..cuti beberapa hari sblum balik semula kat uum hari jumaat nie...cuti skjp jer nak wat camnerkan..huhu..so guys happy days k...

Sunday, February 6, 2011

Perkampungan Debat 2011

Destinasi: Rumah Puspanita,KL( bersebelahan ngan Dewan Bahasa dan Pustaka k)
Tarikh: 2/2/2011 shgga 6/2/2011



Tujuan: Untuk membaiki kemampuan ,kebolehan dan kefahaman ahli2 kelab ucapians bersama2 dengan bekas2 senior UUM ucapians


Komen:huuuuu ..ok u guys sorry sbb tak dpt nak post blog beberapa hari ni..sbb busy ngan perkampungan di atas lah..baru hari ni hbs baru dpt nak post..walaupun ak letih ..seriusly..tapi ak rasa sgt bertuah dan bersyukur sbb ak dpt pngalaman yg sgt berharga dan ilmu yg takkan ak sia2kan dan boleh ak aplikasi kan dlm debat dan juga khidupan seharian ak..anyway ak tak nak bercerita pnjang sbb mmg pnjang giler blog ni akan jadi kalo ak tulis ape berlaku dari hari first smpi skrg k...huuuu
..tapi ak nak jgklah bercerita skit2 kisah2 yg menarik yg berlaku k..


         1) mlm sblum gie perkampungan ni..i sntap ngan Abg Pian ..huuu..dan i mnyentapkan Abg Riz..sorry guys...tiba2 mood mlm 2 tak betul skit
         2) tiba2 jer i tanya soklan pelik2 kat Cherry masa naik bus mlm 2 ..sian Cherry kene lyn..huuuuu
         3) smpi2 jer ak trus kluar hangout ngan ma best frens dulu Zee..huu..masa tue tak start lagi..kitaorg smpi awal gitu k
         4) igt senior2 cam garang n mulut lazer kan tapi actually diorg sgt baik..
         5) i dpt imporve skill dpt i skit..sgt bersyukur kot..walaupun x lah terer..heee
         6)kitaorg main game Survivor Ucap...semacam kan..huhu..nama kmpulan waktu 2 ...SENTAp..sgt2 happening walaupun letih smcm jerkan
         7)mlm lepas hbs survivor ucap..i hangout ngan kwn2 i..best sgt mlm 2..seriusly ..ak ibarat berkhayal cam 2
         8) i catwalk hahahaha
         9) i di sruh nyanyi wat persembahan..actually lega sbb taklah bunyi cam puaka sgt ..hahaha
         10) dpt saguhati lagi mnyanyi k..hahahaha
         11)kitaorg main lempar selipar kul 2 pagi..cool kan..huuu
          12) ader jgk detik2 sedih n mnnangis2 gitu...sedih kot...game tue cam kita ader dua straw kat tangan n then kita kene choose saper yg nak kita bgi..it means saper yg dpt 2 terselamat...hurmmm..i sah2 mati..hahaha.
         13)postmortem terakhir kinda emotional but really2 great...
          14) i ditinggalkan kwn i Zee..huhu..mjur dier pusing balik ambik i k...hee..thanks Zeee
          15)lupa nak mention..i bnyk kali sparing2..first2 sparing cam hampeh..kli kedua up skit..n then yg seterus2nya..boleh lah jer..huuuu..


Actually banyak lagi nak tulis ,atas2 nie cam skit2 jer highlight kan..huuu..anyway thanks to senior2 ucap, Abg Mahader, Abg Radzi, Abg fahmi, Kak Sheena, Kak Muuta, Abg bob, Abg Bobby, Abg Shahir, Kak farah dan ramai lagi..korang sggup bwat semua ini..krg mmg terbaik k..n then mstilah kwn2 kat ucap yg pg perkampungan 2..thanks korang utk semua2 pngalaman yg i dpt...luv krang