Saturday, April 30, 2011

Bersyukur

Ya Allah ya tuhanku..ak brsyukur trhadapmu kerana doaku trmakbul utk membaiki keadaan truk yg telah brlaku
ak brsyukur tramat
ak memohon akan diriMu terus mmberkati dan mengekalkan kesejahteraan ini
sesungguhnya ak sedar kekuasaanMu bgitu hebat....dan ak sedar...kepadaMu jikalau ak percaya dan bribadat
kepadaMu..pasti diriMu mmbantu hmba2Mu yg lemah ini...
Ya Allah....ak brsykur....
ampun skali ak titipkan utk ibuku trhadap ape yg telah brlaku..
smoga ape yg tlh berlaku mnjadi pngajaran buat diri adi ...
Ya Allah...skali lagi ak brsyukur..jiwa ak tenang setelah semua ini brjaya brakhir dengan kedamaian...
sgguh indah ape yg ak rasakan..
percayalah kwn2 ianya blum trlambat utk kita brubah.....

World Premier ..Terima Kasih Cinta dan Tapi Bukan Aku Coverr by Hadi Halim

hye guys
kali ni nak tnjuk korang video ak bwat persembahan waktu dinner mala gala seribu bintang kat kuala perlis baru2 ni..so enjoy k the video..n komen lah skit2 ..ok ker x,,...boleh shinning tak dalam dunia muzik rasanya..huuu..tapi seriusly ak enjoy giler bwat persmbahan mlm tue..one of the best performance i ever had..
luv3 it so much3
so itu jerlah
enjoy the video k

video
luv u allss

Thursday, April 28, 2011

Bebanan....

hye guys
im back ...
slepas hbs trilogi antara sekolah, matrik dan universiti 2
ak kinda sudah hilang idea nak tulis ape
tapi tiba2 ak telah melalui hari yg sgt memberikan ak satu penyedaran
hari yg penuh marah, kesal, keinginan nafsu, ketidak pastian, keinginan, kemaafan. kesabaran dan bermcm2 lagi dlm satu hari
tapi itulah kehidupan kan
itulah bebanan yg harus kita pegang sepanjang hidup kita

Aku bayangkan ak di hempap masalah ibarat cam nilah....
satu lagi ak tulis bebanan sbnrnya ak nak ckp
ak ni kdg2 jadi bebanan utk org lain
trutamanya ibu bapa ak
i think most of the time kdg2 jerlah
ak mnta maaf bnyk2 sgt kat ibu ayah ak
mmg banyak membebankan ibu ngan ayah
mnyusahkan
tapi adi selalu fikir kalo tak mintak tolong dari ibu ngan ayah saper lagi
diorg mnjadi pembakar smngat dan pemangkin kehidupanku
ibu ayah ku sntiasa mnjadi dalam ingatanku
ak doakan smoga Allah mengampun dosa mereka dan menempatkan meraka diantara org2 yg beriman

insyaallah , satu hari nanti selepas adi dah berjaya, dah bekerja,insyallah , adi takkan jadi bebanan kat ibu ngan ayah dah k...dan ibu ngan ayah sntiasa boleh rely on me...

actually guys ak nak mncari satu ketenangan..ketenangan abadi...smnjak kebelakangan ni ak sering berada dalam saat2 gelap...ak mahukan cahaya yg bakal menerangi sudut gelap itu....adioss guysss

Monday, April 25, 2011

Antara Sekolah, Matrikulasi dan Universiti...part 4..last part...

hye guys
im back
last part of antara sekolah. matrikulasi dan universiti
like i said dalam post sblum nie
ak akan bgitau mana satu antara tiga tue bertakhta di hati ini
k guys jeng jeng jeng jeng
berdebar nak bgitau nie
hard to say but sekolah masih no 1 di hati ak
sejauh mana pun ak pergi..pasti sekolah ttp akan mengamit seribu satu memori buat diriku
yelah kan walaupun matrik indah dan
universiti satu cabaran yg ckup memberangsangkan
tapi sekolah ttp mnjadi satu pemangkin semangat buat diri ini
so skolah no 1
reason lagi sbb sekolah lah membentuk saper diri ak skrg nie
dan sekolah lah juga pembawa ak dari mana ak berdiri sekarang ni
lebih 11 tahun bersekolahkan...jadi deserve sgt jadi no 1
hahahaha
and mstilah matrik no 2
and U jatuh ke no 3
tapi mana tau kan akan brubah satu hari nantiii
tak sngka dah hbs trilogi antara ni
by the wayyy
thanks kepada sesiapa yg mengikuti dari part 1 shggalah part akhir ni part 4
what i said is trully from the bottom of my heart
and kepada sesiapa kwn2 ak yg namanya tak disbut
skali lagi ak mntak maaf tak bermakna ak lupa korang k
sntiasa dalam ingatannnn.....
so guysss sntiasalah be positif dalam hidup and jujur okayyyy
hate to say thiss but im so freaking luv writing this..its make me wanna write more
so just wait another post from me
of course not the another antara sekolah. matrikulasi or universiti lagi k
hahahaha
oklah bye33
adiosssss

Antara Sekolah, Matrikulasi dan Universiti...part 3

hye guys
im back with part 3
kali kita tuju untuk di Universiti plak
ak takleh lah nak kata secara sepnuhnya sbb ak baru sem 2 kan kat U ni
Universiti Utara Malaysia
so ak terangkan melalui 2 sem tue jerlah k
huhuhu
anyway
sem 1 merupakan di mana sem ak mengenali ape itu kehidupan di Universiti
seriusly agak janggal
tapi ak dapat biasakan diri perlahn2
ak ramai kwn kat U ni tapi seriusly ak ckp takde kwn2 yg betul ak leh ckp yg benar2 mcm kwn2 ak kat matrik ngan sekolah....
i dont know mgkin ak tak ckup mengenali ataupun just tak jumpa lagi
kawan yg betul2 serasi pun tak de jgk
tapi perjalanan pembelajaran ak kat U taklah seteruk di matrik
graf ak dah makin menaik
syukur alhamdulillah dan pnglibatan ak di sem 1 hanyalah biasa2 jer
ader satu debat ..itupun dalam U sajorrr n masuk prtandingan nyanyi kalah..msuk final tapi tak menang..takde
rezeki lagi kot
ape2 pun ak brsyukur jgk lahkan ak survive ,lupa plak nak mention duduk kat U ni mmg mengajar ak utk berdikari..duduk jauh ngan family..balik 2 kali jer satu sem kot..huuuuu



ok kita masuk sem 2
thanks to god ak dpt satu rumate ngan kwn yg ak agak serasi Naufal...
hes a good friends but manusia ktiaorg pun pernah gaduhhhh
tapi mjurlah dpt settle dlm masa sehari gak
huuuu..tapi kitaorg mkin rapat sem 2 ni..dulu masa ak di wktu kesedihan dier ader utk menenangkan ak
anyway sem 2 ak mkin mndpat pluang
ak mnjadi MC utk 3 majlis
ak dpt bwat persembahan utk dinner
i think its a great oppurtunity utk ak expose
walaupun mjlis kecil2 jer
utk Debat plak..ak masih dikata underdog gitu, masih tak diberi pluang utk mewakili U, ape2 pun im proud
with my self im improving so much berbanding sem 1
sem ni ak mkin kenal ramai lagi manusia kat U ni
n im glad mkin ramai ak kenal mkin mkin ak sedar masih trdapat lagi kwn2 yg bgus dan serasi ngan ak
brsyukurrrrr
tapi sem 2 ni makin susah dari sem 1 bljr nya..ak takot jgk tak dpt nak strive Dekan spti yg ak idam2kan...huuuuuu
itu jerlah kot untuk U..thanks to another friends such as Affan, Fakhri , family Ucap, Emy ,dan lain2 lagi...huuuuuu

by the way ak ader satu part lagi nak tulis Part 4 dimana aku akan bgitau antara sekolah, matrikulasi dan universiti..yang mana no 1 di hati kuu..kita tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

Sunday, April 24, 2011

Antara Sekolah, Matrikulasi dan Universiti...Special Entry

hye guyss
im back ngan cepat sekali
sorry2
actually sbb aku asyik nak citer sal diri sndiri
Kelas 4 Gamma
lupa pada kwn2 ak
sorry
tapi ak  pernah lupakan korang owhkayyy
mula dari sekolah smpilahhhh ak matrik
sntiasa dan tetap di hati
kalo ak nak sbut sorg2 mmg letih jadi kalo ak tak sbut nama korang tak brmaksud ak lupakan korang
just tak sbut kat sini jer k
hehehehe
ape2 punnn 
my best friends ever Zakwan Anuar..luv u
all my school frends
x classmate
ramai ...alia, farah, syayuti, dolah, kamil , shah, wan syafiq,rahmat, salim, anwar, rempit. balilah, amirah. tyrah, fatin,chokie,kyrie,ruqaiyah,aan,zakwan matzin... n ramai lagi lah....tulis few jer....
senior2..junior2...cikgu2 smua diingati owhkayyy...
trmasuklah stafff2...wink33
korang semua terbaik owhkayyy

and also kat matrik k
kwn2 kelas yg lain2 ...yg x mention kat post tadi cam farah, intan, fahmi, tevaa. pali, alep, mus, fateha, zakiah, wani ganu dan ramai lagi k..lecturer2....smualah..terbaik pnyer

waktu burfday kecil2lanku
tarian

dak kelas2

epin,rumate


dak2 tarian, natasha, ezzah, zati dan lain2..best giler waktu perform kene jerit2 ngan audiens..huuuu
itu jerlah
burfdayyy sweet
untuk Universiti ak smbung Part 3 nanti ,

Antara Sekolah, Matrikulasi dan Universiti...part 2

          hye guys
             kita kembali ker part 2
                                 smbungan okay

Logo matrik ku duluuu

kita trus masuk ker waktu zaman matrikulasi pulak owhhkayy
one words
such a bless
ntahlah kat matrik rasa best sgtt
rasa mcm kat satu dunia yg berbeza dari skolah
so ak rasa teruja dan mnyukainya
walaupun ak boleh ckp results ak amat teruk kat matrik
tapi kdg2 ak boleh kata ak tak menangisinya sgt
sbb segala kenangan indah yg berlaku kat matrik 2 mnjadi penampal kedukaan gitu
ape boleh ak ckp masa sem 1 kat matrik
ak cam biasa2 jer..tak mnyerlah sgt...org pun tak knl sgt akk...tapi disbbkan satu mjlis dimana ak naik pntas amek hadiah..trus satu matrik kenal ak...malu bangat sieyh waktu tue...tapi waktu kena sorak rasa mcm nak pitam pun ader..hahahahahaha
sem 1 mcm mengenali lagi matrik tue ape ,,
sem 2 sem dimana kwn2 yg trbaik
seriussssss
ak enjoy sgt duk matrik duluuu
study2 , happy2..and life diteruskan mcm biasa
mcm 2 lah ...ak jgk jmpa seseorang yg buat ak sntiasa rindukan beliau
so matrik walaupun setahun jer
tapi mmg meninggalkan impak trhadap ak
by the way kat matrik ak tak bnyk mnyerlah dari sudut pelajaran mahupun mende2 lain
just another student that get attention with his personalityy
just be your self guys
and nak ckp ak rindu kat kwn2 matrik ak... hanafi..wani..epin..dolah..saiful..amir...boha...idham..yusuf...iff...n banyk lagilah...kalo ak tulis nanti tak ckup page...hahahaha

alamak pnjang lagi ak tulis..sorry k guys...utk universiti kita pergi ke Part 3 nanti
bye..adiosss

Antara Sekolah, Matrikulasi dan Universiti...part 1

hye guys
im back again
bulan 4 ni antara bulan yg ak jrang update blog ak
sorry k guyss..kinda lazy
n rasa2nya bulan 5 nanti pun sama sbb bulan exam

oklah kali nak ckp sal antara sekolah, matrikulasi dan universiti
sbnrnya ketiga2 tmpt ni telah mendatangkan seribu satu makna buat diri ini
tapi sntiasa ader comparisan di antara ketiga2 ini
n kali ni nak cakap sal comparison tuelah..kita mula dari skolah . seterusnya matrik dan diakhiri ngan universiti

Sekolah...
inilah tmpat dimana ak belajar menjadi manusia
sumpah ak ckp sekolah lah antara tmpt dimana kenangan manis , pahit smuanya ada
dan ak dah rasa mcm2 kat sekolah ni
tapi sejujurnya ak ckp
ak sgt rindukan sekolah
baiklah mcm ketika ak sekolah rendah nothing to says sgt
kanak2
hahaha
kita trus ker skolah menengah
logo sekolah ku dulu
ak boleh ckp form1 dan form2 ak....ak katagorikan diri aku sbgi ditahap bwh skali
truk, busuk dan sbgnya
ak kata bgitu sbb ak just nothing
tapi ak ni jenis cuba tarik perhatian
but not in the right way
ok kita start form 3 hggalah form 5
antara tahun trbaik ak kat skolah menengah
sumpah ak ckp...famous,berguna dan ak something bukan lagi nothing
ibarat nya cm dulu ak takde dlm map
skrg dah ader dalam map
hehe..best....tak silap hmpir satu skolah kenal i
n yg pnting i menarik perhatian ramai dengan sesuatu yang sepatutnya
so the best years of my life in school adalah masa form 3
indahhhhh..itu jerlah nak ckp..hehehe..mcm2 ak rasa wktu tue...yg pnting dulu ak krus k...hahaha..meletop sgt..hahaha.....

amboi panjang nyerlah kan..klah utk matrik dan universiti nanti kita smbung dalam lain post plak k..nantikan
k guys ..adiossss

Friday, April 22, 2011

Jauhi Pornografi

kwn2 semua kali ni nak bgi post yg brbntuk nasihat dan mklumat

mcm nielah sng citer jauhilah pornografi
tak elok , bnyk dtgkn kesan mudarat..
cthnya..cpt lupa ape yg bljr...melemahkan ingatan
terdedah kepada maksiat dan sbginya
tapi sbnrnya tgk porno pun boleh dikatakan zina iaitu
ZINA MATA
ada faham??
nasihat ini dituju pada diri sndiri gak
kalo tak dpt nak hlg sgt pun
at least kurangkn k guys

itu jerlah nak ckp...hehehe
klah guys adiosssss

Wednesday, April 20, 2011

Ko Fikir lah Sendiri k

Kwn Sejati
sorry post di atas ini telah dibuang kerana sudah selesai apa yg trbuku di hati....
kita kenelah sntiasa jujur dlm persahabatan kita k
igt 2 kwn2



ok kita tgglkn perkara di atas kita ckp sal ak plak
ok nanti jumaat 22/4/2011 ak bkl bwat persmbhn nyanyian dua buah lg kat sbuah dinner
dan pd pgi plak ak jadi MC utk satu mjlis...
ak nak busy kn diri ak
mls nak fikir mnde2 yg tak patut
klah guys
adiosssss

Monday, April 18, 2011

Keliru

hye guys
lama tak tulis blog ann
entry baru

sorry busy ngan xde idea nak tulis aper
ape2 pun utk post kali ini I KELIRU
kdg2 i tak fhm ngan perasaan i sendiri
pelik2 jer
tapi i tau ape yg i nak kan
ape yg i hrpkn
lepas ni i tau lah sbnrnya perasaan yg wujud itu semua mainan jiwa semata2
ape sbnrnya adalah omong2 ksong
i ptut fokus pada hidup dan tujuan sbnr ...
OMG.....ak tak pernah mnyesal dgn ape yg tlh brlaku
so MOVE ON k

jiwa ku utk study shj lepas ni
no more keliru2 k


p/s: rindu sgt2 kat family ak..sumpah..x sbr nak jmpa diorg.....

Friday, April 15, 2011

Menyepi.....!

sorry guys lama giler dah tak tulis blog, MENYEPI kan,kinda busy and lazy ...kui3
but sntiasa suka nak tulis blog..jgn risau takkan brhnti k...

by the way sem 2 dah dkt nak hbs , kelas lagi 2 mggu n then study n then exam....tak lama daaa k...ape2 pun wish me all the best k

tak tau nk ckp ape walaupun dlm otak mcm2 nak tulis...mls giler kan....klah..adiosss guyss

Monday, April 4, 2011

Lesbian , Gay or Straight ? Anda Mana Satu or Bi?

well dalam dunia skrg nie...manusia dah ada mcm2 jenis..actually mnde ni dah ader pd zmn dulu2 lagi tapi zaman skrg smkin hot dan mnjadi2...iaitu orientation seks . anda di klgn mana?

for me sesetengah org x slesa bila ckp sal ni..but i ok jer slagi jujur pd diri sndiri k
x nak ckp betul or salah..
msing2 tau ... masing2 dah pndai menilai slh or betul
dan lg tak prnh sesekali mghina or mmbnci jika seseorg itu bkn straight pun sbb stiap manusia ader sbb msing2
dan kita pun akan jadi salah satu diantara semua2 orientation tadi tanpa kita sedari jadi jgn ckp besar k...

p/s: tak tau camner nak explain but for god sake tiada siapa yg memilih utk hidup di jln yg serong....jadi jgn cpt mnjatuh hukum kat org lain, kita X LAYAK

LesBian
GaY

Friday, April 1, 2011

Seks & Cinta

           mana satu yg datang dulu ... cinta ker ...or seks...
          mmglahkn sptut nya cinta dtg dulu tapi skrg nmpknya seks pun boleh dtg dulu baru cinta

   mcm2 ...trpulanglah pada kita utk menilai k
   mls nak tulis pnjg2 ..kalo ikotkn hati 2 page pun tak hbs k hehe  ..
              klah guys...adios

Seks
 

luv 









                                              


p/s: igt dahulukan agama dlm semua prkara..i just wish i just like what i said..hurmmmmm

Love Her 2

                                   l luv her ..she sing great .....PIA TOSCANO

                                so hope  she win AMERICAN IDOL 10