Monday, January 31, 2011

Kasih Seorg Ibu Special for My Mum

nilh ibu ku terchenta
ak tak tau knp ak tulis post ni tapi ak tulis sbb ak betul2 terinspirasi oleh kasih sayang seorg ibu terhadap anaknya...omg ..what a beautiful feelings ever..i write this with tears in my eyes cuz this is really meaning to me..i luv my mum so much..and i know my mum luv me 2...omg...segala pergorbanan..segala kesakitan yg dilalui oleh seorg ibu takkan mungkin dpt kita bls..jadi ak rasa sgt teruk sbgi seorg anak kerana i not the best son in this world..i always do something bad to my mum..x dngar cakp..n ader jugak ak pernah gaduh ngan ibu ak...omg how i regrets all that..omg.....ibu ..ibu..sorry guys..tiba2 tulis mnde emotional2 cam nie..tapi utk krang2 semua hargailah ibu krang selagi diorg masih hidup..n if diorang dah takde di sisi krg..sntiasalah berdoa kepada mereka...kerana sesungguhnya betapa bnyk nya jasa diorg kat kita..ak tak leh janji yg ak akan sntiasa jadi baik kat ibu ak...tapi ak boleh janji kat ibu ak yg ak amat mnyayangi nya dan adi akan berusaha utk jadi yg terbaik utk ibu k..i luv u so much ibu... omg..rindu sgt..so nanti ak balik rumah raya cina nie..ak nak peluk ibu ak..n bgitau dier yg betapa dier amat bermakna utk hidup ak..kdg2 ak trfikir boleh ker ak hidup tanpa ibu ak..she means everything to me..ak mmg rpt ngan ibu ak..ibu ak seorg ibu yg sgt bgus..shes the best...so guys..ckuplah kot...ak tak larat nak nangis banyak...sbb ak rasa skrg nie ak asyik nangis jer..sbb mcm tak ptut jer..i need to be happy ..for whatever reason i know i want to be happy..i dont want to be sad...k lah adioss...nie special tribute utk ibu terchenta Megawati bt Dahalan....Ya Allah panjangkanlah usia beliau dan murahkanlah rezeki beliau ...n bgilah seribu kebahagian kepadanya..its sad when kdg2 ak nmpk mak ak sedih...it really hurts me 2..thanks guys for everything.....

My Hair Style ..Dulu Hingga Skrg...

rambut skrg...heeee
masih di matrik..dah nk hbs sem dah nie
lepas hbs matrik...cuti kat umah...

ke 4..masih di matrik..huuu



rmbut kat matrik lagi..hee..ketiga k
masa kat matrik..fesyen 2
masa kat matrik...fesyen rambut 1
waktu lepas hbs form 5..
ni masa form 3 kot..pendek lagi kan..hee..suci sgt waktu ni..huhu
hah..nie masa form 2 kot..camne rambut 2..pendek..cam tak peduli sal rambut
wktu form 4..ader up skit kat ats..huhu

actually post ini dibwat kerana Kak Ros ..khas k...huhu..nak tnjuklah sbnrnya rambut kat kepala ak nie sering bertukar2...dulu igt lagi masa form 1 cam lantak jer ngan rambut nie..peduli jer..haha..skrg rambut ni mmg aset dah kot...syg gitu...dari pndek..kepada pnjang..semua dah bwat...kerinting jer blum lagi...so mari kita tgk kronologi rambut2 ku k..hehehe..xtau camne nak susun ..pkai letak sori lah guys k..n then rambut skrg...semua dah tau camne kan..heee...n then tak ikot susunan 2..bclah jer lah caption kat bwh dier k..anyway ader bnyk lagi rambut ngan style2 rambut yg lain..tapi tak letak semualah kan..tapi rasa2 semua hmpir sama jer kot..heee

Dinner di Dmas Bersama Ucapians




tiba2 plak hari nie scara tiba2 jer ak kene pg dinner nie...cam bidan terjun arr..mula2 nya mmg ak tak tau lnsgung sal dinner tup2 kene ganti Abg Pian yg katanya letih baru balik dari kl..so alang2 ak takde mnde nak wat dan jgk tggl srg2 kan..so pg jerlah...mjlis start dalam kul 9 n then hbs dalam kul 11.30 gitu..lama gak arr..naib cancelor ckp lama sgt..huuu..anyway mjlis tue cam biasa2 jer tapi ape yg i like sgt ialah kemesraan yg timbul antara ahli2 kelab ucap..so mkin lama mkin rasa mkin rpt...berbanding first2 masuk kelab ucap dulu..pandang2 jeling2 jer..huhuhu..anyway tadi bnyk gelak ,ketawa,senyum..haha..mmg suka..walaupun mknan suam2..tapi boleh lah kan...mknan free katakan..anyway tadi terkejut tgk Cherry rakan ucapian i ketawa trbahak2..tak pernah tgk..hahah..and then Fahmi bnyk kene ngan i tadi kan..haha..sentap mak kata Cherry..huh.u..anyway skali lagi..Kak Ros sah2 meletup mlm ni..cam datin gitu..n thanks jgk kepada Kak Nadia n then Rahim k..syg krg semua...anyway mlm nie tak tau nak wat ape..tggl srg2 jadi saper2 yg free tue mehlah dtg bilik tmn kan k..heee...oklah guys  adiosssss..n then guys gmbr2 tue aderlah ktiorg k...yg pompuan laki berdua tue Cherry ngan Kak Ros..and then yg laki bertiga tue ader Fahmi..n then ader i jgklah kan..hehe..and then gmbr ramai2 tue ader Kak Nadia ngan Rahim....

Sunday, January 30, 2011

Tinggal Sengsorang jer daaaa

sedih....hahaha..hari ni..n mlm nie ak kene tido sensorang jer sbb roomate ak dah balik cuti..hurmm22..kesian kan....nak wat camner..hurmmm..ataupun ader saper2 nak tmnkan nie...hehhe..seriusly mlm nie mmg blur ..sbb ramai yg dah balik cuti dah..walaupun kelas sbnrnya smpi hari rabu...anyway kat bilik ak nie dpt dah uumzone so mmg boleh on9 24 jam lah kan..hik333..so oklah guys..tak tau nak tulis ape sbb blur jer..anyway esok i gerak kl k...so mari kita sama2 jumpa kan sana..berjimba katanya oleh abg sophy.(senior ucap ak kat uum)..hehehe..jimba jombo..hahaha..ok guys..adiosssaaa

Friday, January 28, 2011

Happy

OMg..setelah beberapa hari ak mnderita..kesedihan ..akhirnya ak dpt jgk nak rasa happy walaupun tak lama tapi sudah cukup buat ak rasa sgt bahagia..thanks so much to that person actually... satu mlm yg sgt best..huu..actually ak ponteng latihan debat semata2 nak kuar ngan person nie..hehe..sorry ucapians...tak sngaja kot..heee..anyway dah siap pindah bilik..hari ni cuti..mlm ni nak bwat keje yg bertimbun2 tue...hurmmm...hidup mcm biasalah kan..nothing special sgt berbanding mlm smlm yg rasa mlm terindah so far smnjak blik kat uum sem 2 nie..huhuh..ak tak leh nk ckp bnyk sal perjumpaan ku ngan person 2...cuz its to peribadi..but im happy to tell everyone that im happy..its great to feel like that kan..tapi happy2 jgk..tapi kenelah sntiasa berigt...sntiasa tabah dan kuatkan diri jika ader kesedihan atau masalah melanda diri anda lagi...omg...ak harap ak smkn tabah...anyway mostly skrg kwn2 n dak2 uum nie mmbilang hari jer nak raya cina nanti ..cutilah kan namanya..smggu kot..but ak tak balik ke kampung halaman ku..sedihhh..huuu..i got program..but nak wat camne kan..so guys itu jerlah..thanks for reading my blogg..adiossaa

Wednesday, January 26, 2011

Pindah Bilik.....558 > 210

kekenyangan...thats the first word nak ckp..haha..actually sbb baru jer lepas mkn trus tulis blog nie..hahaha..ngan kenyang2 nie..so mcm bnyk idealah kot.....so kita tgk tajuk kat atas tue PINDAH BILIK...actually..ak disuruh/dipaksa/terpaksa/mmg kene/ lah pindah bilik..so kalo yg pernah bc blog ak msti igtkan yg ak ckp ak duk kat tgkat 5...yg kononnya harapan nak jadi kurus....tapi skrg ak dah pindah ke tgkat 2...3 tgkat turun tue...kemain lagi...chewahhh..mcm doa ak trmakbul jerkan..sian tgk ak letih2 naik tangga smpi ke tgkat 5 akhirnya bagi gak pindah tgkat 2 lagi...so actually ak tak kisah pun mana2..tgkat 5 or tgkat 2 skali pun..ak dah ok sbnrnya ngan tgkat 5 ni pun..so  doesnt matterlah kan..janji happy sudah..betul x?...anyway ader berita buruk kat bilik tgkat 2 tue..ialah tak dpt wifi kat situ..so kalo nak on9 kenelah gigih kan diri bergerak ke tmpt lain baru dpt on9..aduhh..tak dpt nak on9 mlm2 kat dlm bilik ann..bgus gak sbnrnya 2..hilang dah satu halangan ak...anyway guys..esok cuti(for kedah,kelantan n terengganu jer)..huhuhuhu..tak sbr rasanya nak tido lama2....tak nak bngun2..haha..tapi cuti ni igt nak wat keje yg telah bertimbun2 tue..so wish me luck for the job k..hrp2 dptlah siapkan..huu..so oklah guys..daaaaa

Akhirnya

ak tak taulah nak ckp ape..tapi rasa sgt lega akhirnya ak dpt jgk tulis blog dekat bilik ak...akhirnyakan...tiba2 leh plak ak log in kat blog ak..so rasa sgt bersyukur..sumpah ckp..ak mmg memerlukan blog ak nie nak luah kan perasaan ak yg sudah lama terpendam ni..arghhhhhhh.. i wanna tell the whole world..chewahhh..terlbh plak kan ak nie..ok2...so actually bnyk sgt bnde berlaku kat ak semasa dua mggu nie...seriusly...ak lalui2 hari2 yg sgt teruk dan sgt meletihkan...dan mcm2 jgk berlaku...ak pun tak sngka semua nie ak hadapi..sem 2 ni ak rasa jauh lebih berat dari waktu ak sem 1 dulu...cabaran sungguh lah katanya ...so...ape ak nak citer dulu nie..ak citer perkara yg buat2 ak merana dulu lah k..baru kepada mnde2 yg cambest..huk33

1) pertama...mggu ni mggu yg sgt mlng n sedih bwat ak...ader skali ak gie kelas nie..ak sakit perut ....menahan lah dlm kelas ni..sbbnya ak masuk lmbt kelas tue..kalo gie tandas..sah2 lah satu mnde pun ak tak dpt nanti kan..ni semua kes kakak n abg tmpt ak nak pg print nota ak...ak tggu2 tak siap2 lagi..cam sial jerr...ak lmbt 40 mnit smata2 mnggu nota yg akhirnya ak tak dpt jgk..perghhh..mmg geram kot..berkejar gie kelas pastu..mjur lecturer sempoi..tak marah pun
..
2) ok yang kdua plak...ak ader latihan debat bersama2 semua ahli UCap..taklah semua tapi hmpir semua ader...actually sgt positif sbb kitaorg semua dpt berkumpul but ape yg sedihnya ak x dpt nak performe ngan baik masa tue..ak rasa sgt stress..sgt down2 giler...sbb ak nak tnjukkan ak betul2 boleh bwat..sbb ak tau ak mmg leh bwat dan ak mmg dan buktikan..tapi mmg malam tue tak baik bwat ak lah...teruk dowh rasa cam tue and then ak jgk rasa cam ak nak mkin rpt ngan ahli2 ucap tapi kdg2 rasa ak makin mnjauhkan diri plak..ak pun tak tau knp..tension jer...mlm tue ak balik bilik..seriusly smpi kul 4 pagi ak menangis..rasa mcm tak ptut jerkan..tapi biler ak mnangis tuelah ak rasa lbh lega..kdg2 time2 ak memerlukan seseorg..tapi takde siapa yg sudi tmnkan..sgt sedih...omg...ak tak tau nak kata ape...ak slalu kesedihan keseorangan..omg..sorry guys..tiba2 emotional plak kan

3)ok..crita seterusnya..berlaku pada satu petang ak nak gi kelas nie...tiba2 ak lalu tepi mak cik cleaner nie..so inilah perbualan yg berlaku

                              mk cik cleaner:dik...nak pg mana tue...cantik2...nie
                                              aku: pg kelas lah mak cik..kat dkg1
                              mk cik cleaner:ooo..adik nie CANTIKLAH...org mana
                                               aku:org pahang mk cik..jauhkan




so lbh kurang camtuelah perbualan tue..ak pun tak tau ape motif mak cik tue kan..huhuh..so pndai2 lah korang nak nilai sndiri..huhu

4) and then ader satu mlm nie ak borak2 ngan roomate ak smpi kul 4 pagi..tak sedar ni esok masing2 ader kelas pagi..huhu..tapi ape yg bestnya kitaorg berborak dari hati...takde rahsia...rasa rapat sgt...dan ak sgt bersyukur dpt roomate cam 2...keserasian ada..i feel safe...huuu..gossip2..mmg bestlah..hahaha...ak mmg suka citer berborak sbnrnya...ntahlah..buat ak rasa ditemani...

Actually banyak lagi nak citer tapi mls nak bnyk2 tulis..nanti saper plaklah yg nak bckan pnjang..dah lah luahan hati ak plak tue kan....but ak sntiasa igt pesan mak ak...sntiasa lah igt kepada tuhan..when i do that..i know that my heart feel much2 more better..so thanks u guys..saper yg mgikuti blog ku ini adios....

Saturday, January 22, 2011

UUM blog GMAIL

vavikan uum..tak lepas ak nak post kat blog kes uum blog gmail..so sorry guys..ak tak dpt nak aktif giler2 tulis blog cam dulu..ader time dpt pinjam berukband kwn..ak post baru k..byk gak mnde nak post..tapi nie nak cepat...so sorry guys..luv uollss

Saturday, January 15, 2011

Thanks..I totally agreed (10)

  Msti krg2 tertnya-tanya berterima kasih kat saper niekan...huhu..kan ader kat fb org bwt2 skrg nie..bgi no kat msg org tu..and then dier bls ape dier fikir sal kita..dan ak amat tertarik mngenai satu post mngenai diri ak nie..thanks to that person so much..kdg2 ak pun tak sedar mcm mana diri ak..setelah ak bg post dier tue..baru ak sedar sdikit hakikat sal diri ak...kdg2 kita kene jgk mntak pndgan org terhadap kita ..sbb kdg2 kita juga silap mnilai diri kita sndiri..bwh nielah post dier
"perkenalan yg pendek sukar untuk menafsir dgn tepat. antara aspirasi yg dpt diperkatakan...seorg yg yakin dengan diri sendiri...sedikit keras kepala...boleh melontarkan hujah namun msh perlu banyak belajar...perlu meningkatkan ketegasan pada karekter anda spya tidak mudah dipergunakan...gunakan keyakinan diri pada jalan yg tepat pasti akan membuahkan hasil...hehehhe".....
 p/s: nie sbnrnya dari abg senior UCAPIANs ak kat uum..thankss

Propa Jer 2....

ak tak faham arrr sesetengah org nie,perlu ker dier nak propa sgt..kalo  yer pun jgnlah smpi jelas sgt ko propakan.. cthnya ak baru tgk beberapa kejelikan propaganda2 yg dibwk oleh2 manusia2 jnis propa nie...boleh plak dier ckp sal agama nie knonnya cam ustazlah niekan ...kononnya dier baik nie...tapi kenyataannya ape yg dier ckp tue sama jer ngan diri dier kot...propa sgt..ak tak kisah kalo org tu ckp psl agama..tapi kalo tulis tue jgn lah diibaratkan kononnya ko baik sgt..please arr...lagi ckp sal propa nie..cthnya jantan2 kat luar sana sekarang tue..x hbs2 ngan propa kat awek lah..padahal main blakng....ak ckp nie sbb ak dgr dari mulut kwn2 ak sndiri..whatverlah kan hal mereka..lagi sal propa nie mstilah dak pompuan kan..diorg mmg paling pndai bab2 propa nie..ak bukan lah ckp semua..tapi segelintir...ckp sal brg2..ckp sal jantan2..kononnya dier hot tapi tak sdr muka cantik skit jer tadi tongkang pecah...manusia nie hidup sbnrnya pnuh jer ngan propa..takde org yg benar2 jujur pada diri sndiri dan org lain..ak ckp camnie sbnrnya ak pun org yg propa gak..tapi kdg2 takleh nak elak..tapi apee2 pun jgn arr propa melampau2 sgt kan..mmg over dan mmg org perasanlah kan..ak tak lah amek port sgt..tapi kdg2 rasa mluat itu jer..so kurangkan propa..tgkatkan prestasi k kwn..huhuh

Im Touched...Live With Your Dreams

Setelah melalui hari2 yang berat untuk ak..akhirnya ak temui masa untuk kembali terinspirasi dan kembali merasa keindahan kehidupan itu sendiri.. Omg..im touched..im touched by this world..omg ..im going to cry..im actually crying writing this..just to wish all happy things happens to everyone and me... Omg..and also i wont to tell to everyone please catch your dream..when you have a dream..the dream will always give u the shine that will bring you to the brightest start ever..i have a dream and i really hope i achieve it someday..but remember dont just dream but finding way to achieve it ok..same goes to me too..so all the best

p/s:actually sbnrnya ak baru hbs tgk citer tangled...ak amat tersentuh..ader dua pngajaran yg anda boleh semua boleh jmpa dalam cerita itu... capailah impian anda dan sesungguhnya ikatan kekeluargaan itu sangat kuat dan indah..dont we ever break it ok..

Friday, January 14, 2011

Dah bermula..

Hye guys..nmpknya kelas ku telah bermula..walaupun dimulakan dengan kelas ko-k yg mmboringkan jgk tadi tapi ak redah jerlah..thn dlm kelas dan berharap waktu cepat habis..n tak taulah kenapa smnjak balik uum nie...rasa letih jer...adakah disebabkan ak di tgkat 5??huhuhu.. mgkin ak tak biasa lagi kot..lepas dah biasa nanti mgkin ak akan jadi lebih ok..hope..walaupun kelas dah bermula tapi ak rasa tak banyak mnde yg berubah..masih berjumpa ngan kwn2 yg sama..lalu tmpt yg sama..mkn tmpt yg sama..so nothing much change lahkan.. so kita tggu hari isnin biler kuliah start...ader perubahan ker tak..ape2 pun esok cuti k...hehehe..sultan kedah pnyer burfday..so dptlah rht esok..dan siap2 nak pg menerjah sesi pengkuliahan yg pertama...semoga ak berjya..oklah korang..bye..

Malapetaka

Makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....oiiiiiiiiiiiiiiiiii...itu jerlah yg kluar dari mulut ak bila dah duk tak smpi sehari lagi kat bilik baru ak nie di tgkat 5..tidakkkk..sunyi nak mati..dan takde org lagi kat sini...baru boleh bilang sblh jari jer yg ader kat tgkat ak nie...kenapalah ak ditempatkan di sini..kalo mcm tue baik buang ak ker bukit kachi or other dpp daripada ak dianiaya smpi camni skali...aduhhh..mmg malapetaka k..n then jiran2 yg dah dtg tu takde srg pun lagi org melayu..bukan nak jadi racist tapi nanti jadi msing2 bwat hal sndiri jer..tak best arr cam 2kan..ak hrp sgt smua ni akan berubah nanti..aduh...anything happens for a reason right..ak bukanlah tak bersyukur..bersyukur sgt k..tapi biasalah manusia tak pernah berpuas hati ader jer nak complain..huhu.. ape lagi ak nak tulis nie yek..dah siap spnuhnya mngemas bilik..dah bersih n amat selesa utk duduk..bilik dua org nie mmg selesa rupenya...nothing much to complain lah kan..so oklah guys...daaaaa

Thursday, January 13, 2011

OMG..im really in UUM right NOW..

wah..ak mmg tak sngka cuti ak dah hbs dah ak smmg nya dah berada dkt UUM..dan ak berada dalam bilik ak dah sekarang...post pertama kat dlm bilik ak yg baru kat tgkt 5..haha..balik2 jer takde org lagi kat tgkat 5 nie..adernyer ak ngan roomate ak...yg lain tak blik lagi..otw kot...baru jer siap kemas barang..letih sgt..kene angkat barang dari bwh..faham2 lah tgkat 5 kot..aduh apekah malang nyer nasib ak sem nie..takpe adi..bersbr k..huhu..n anyway nak tau x ape yg best hari nie...ader srg mak cik tue tgur ak dier tanya'dik..duk mana bilik'..ak ckplah'tgkat 5 mk cik..letih sgt naik atas tue cik.. mk cik tgk saya nie..skrg gemuk..hujung sem nanti trus slim..huh'..haha..cam lwk jerlah ak nie..i wish so kan..kalo tak sia2 jer arr ak duk tgkat 5 cam 2..tak berbaloi cam 2.. so oklah kwn2.. nak rht n tido plak..letih nie.....alamak kene pg solat jumaat plak hari nie...kalo ponteng sehari boleh tak..hik33....oklah korang..adios...see later....


p/s: kesian kat org balik lmbt tue..hbs kotak2 barang diorg kene pijak...actually ak pun pijak gak..huhu..nak wat camner letak tgh2 jln..takleh nak lalu melainkan naik atas kotak 2..sory k...

Bye-bye Temerloh..Welcome Back UUM


Sad to say that im going back to UUM today..setelah sebulab cuti..akhirnya hbs gak....so cuti ni pun tak bnyk mnde berlaku kat ak..mostly duk umah..ader jgk lah pg kl dua tiga kali...but itu jer..tak bwat aper da... so nak kata excited sgt nak balik pun x jgk..cuma ok lah tak sbr nak start sem baru..itu jer..nanti takot rindu kat umah plak..hehe.. n then setelah kembali nyer ak di UUM nanti bnyk gak mnde akan berubah..pertama nya tak dpt nak on9 slalu cam skrg..jadi kmgkinan penulisan blog pun makin berkurang...nak dpt sehari skali tulis blog pun mgkin dah susah..but i try..dan jgk hrp2 bilik ak yg berada di tgkt 5 tue..dptlah wifi UUM yg 'sgt laju' tue ..huh.. tak sngkalah cuti dah nak hbs..seriusly..pejam celik..pejam celik..dah hbs.. so u guys.. thanks for everything k... kepada sesiapa yg views blog nie pun nak ucap trima kasih...walaupun usia blog nie yg baru tak smpi 2 mggu..tapi dah 454 org views. dan sbnyk 8 org dah follow..so ak hrp mkin bertambah nanti k..dan smoga krg sntiasa ikot blog ak...wash..cam tak nak tulis blog dah gayanya ak nie..hahaha..takdelah ..saja2 jer..oklah guys..jumpa di bumi Sintok plak nanti k

Wednesday, January 12, 2011

I Need U

Ape2 pun trlebih dahulu... ak bukan nak tulis pasal mnde jiwang2 or ak perlukan kekasih ker ape...tapi just nak tulis sal dimana kita memerlukan seseorg dan org lain memerlukan kita...so.dalam keadaan ak skrg ialah family ak..ak perlukan diorg dan diorg jgk sama.. actually sbnrnya ak kesian kat ibu ak biler ak dah blk uum nanti.. semua keje yg ak bwat dah kene ibu ak bwat balik...sian dier..biler dah berumur niekan..fhm2 jerlah...ader plak anak kecik..hurmm.. bila ibu ckp'camnerlah takde hadi nanti'..smpi ak trfikir mmg ibu ak perlukan ak utk mnyenangkan beban beliau di rumah tapi apakan daya i need to go...i have commitment with my life 2 right... so kepada ibu terchenta i know it will be hard..tapi sblum2 niekan ibu dah berjaya tempuh tanpa adi..so skali lagi ni..takkan mnjadi halangan..abg..ayah..ajid kan ader...Omg..kdg2 biler ak tulis sal kluarga..ak msti rasa sayup dan sedih jer.. actually ak akan sgt merindui adik kecik ak tue..yelah dah smkin rapat..tiap2 petang msti bwk dier gie jln2 keliling taman..suka tul tgk dier snyum dan ketawa..tng hati nie tgk..itulah penangan seorg   babykan..so ak rasa sungguh sesuai tajuk i need u kat atas tue..so skali lagi...kepada kwn2 semua..hargailah org2 disekeliling anda k

p/s: gmbr tue adik ak..yg kecik skali...comelkan...geram2

Buli...I hate it so much

ak masih tak faham wujud lagi ker gejala buli zmn skrg nie... most probably mmg wujud lagikan..tapi mmg takleh diterima tul lah.. benci betul...knplah tiba2 ak tulis pasal nie actually ni kes adik ak pnyer psl lah.. boleh plak dier pegi meraung menangis smpi dengar satu taman...smpi trganggu waktu petang2 ku bersama adik comelku huda..kenelah pg mnyelamatkan..chewahh.. haha..ak pg sana ak trus marah budak2 tue..geram tul ak... ak ckp kat dak2 tue 'bodoh arr korang nie...ingat besar sgt,bgus sgt nak buli adik org..igt sket ..adik ak nie ader abg ...ok.."chewah..takleh blah tul ak wktu tue..trus jadi cam laki sejati,,tapi satu perkara jer ak ckp..dont mess with ma family..if you...you wil be dealing with me 2... ak tak kisah lah ak mati skali pun..my family is my llife 2..get it...

Dulu & Sekarang

Omg..biler ak tgk balik gmbr2 ak ...ak mmg dah berubah banyak dari size..hinggalah pemakaian ..smpilah ke style rambut... adakah mmg manusia boleh berubah begitu drastik??? jika ak diberi pilihan adakah ak nak dulu or sekarang..dua2 ak tak nak ..tapi ak nak diantara dua2 tue.. huhuhu..so mari lihat ak sekarang ..dan ak dulu...suspens skit..hahahaha

                                                  
                                                    


                   ni ak skrg...









 ...................................................................................................jeng2
.............................jeng3.....

.......................................................jeng3





 nilah ak dulu..
wktu dulu...kurus...cute...



 kan..msti tak percaya ni ak kan3

Tuesday, January 11, 2011

STOP..Its OvER./ Miss U

1.for whatever reason..ak rasa semua nie perlu dihentikan..no..no..bukan blog nie..tapi sesetengah perkara yang ak bwat ..ak dah rasa bosan..dah rasa ckuplah...dah tak perlu dah mnde2 cam nie..ak bukan tak nak ckp perkara ape tapi cam trlalu snsitif so faham2 jer lah kan...so kepada semua2 yg bc yg mgkin faham.. ak dah berhenti...so its over... mgkin kwn2 ak akan ckp 'ala skjp jer tue..takde maknenya..seminggu lagi buat balik'.. dan betul ckp kwn2 ak tue sbnrnya ..dulu2 mmg cam2 jadinya..tapi please kali nie ak harap ianya akan berkekalan... bukanlah ak nak berhenti terus cuma nak cari apekah sbnrnya yg ak inginkan dalam mende2 yg ak bwat nie....perluke or sbnrnya ak mmg tak perlu mende2 nie...so ak harap ak jumpai jwpn nyer nanti..i really hope so..


2. hari nie dengan secara tiba2 jgk..ak rindukan seseorg...seseorg yg telah bagi ak kenangan manis yg tak mgkin ak lupakan..kdg2 ak boleh menangis igtkan dier...tapi itu dulu..skrg ak dah ok...so kalo rasa rindu skali skala...tak slhkan..ak pun hntr msg kat dier..dier tak bls pun balik kot....yelah hntr msg kul 3.00 pagi..hahaha..mgkin dah tido ko..ak hntr "i miss u, sorry" ... entahlah kenapa kan ..pelik jgk ak nie kdg2..hahha...so kepada yg berkenaan kalo anda terbaca blog ak nie.. i miss u..totally..but ak tau ko takkan kembali pada ak dah..so biarlah..its over right..huhu




So, at the end of the day ..ak tetap ak kan... luv u all

Monday, January 10, 2011

Membilang Hari

hari isnin...hari selasa..hari rabu..hari khamis...what..dah kene blk uum...aduhhh... hbs dah cuti...dh start balik bljr..hehehe..  actually cnnot wait nak blk uum tapi dlm masa yg sama nanti rindu plak kat umah kan... pasrah jerlah..nak wat camner...sem 2...sem baru...roomate baru...subjek baru...lecturer baru..n mgkin jmpa kwn2 baru..dan jgk azam baru...nak mmperbaiki results ak sem 1 nie kan.. so ak akan usaha spnuh hatiku..so bwat masa hari nie...marilah kita mmbilang hari ok..hehe , so rindu kat uum..hehe

Sunday, January 9, 2011

Ader ak kisah, ana rafaili mng!!!

videowalaupun faizal tahir tak menang..tapi ak cam tak kisah sgtlah... ape2lah kan... rezeki org kan.. so whatver hahaha.. so mls nak tulis pnjang sbb dah bwat video..daaaa..ana rafaili...ishh2... tolang ingatkan ak...daaaa...

Be postivelah u guys/ Anugerah Juara Lagu 25

results pun dah kuar... trima ngan hati trbuka...tapi ak fikir2 blik ak ptut bnyk bersyukur walaupun tak dpt ape yg targetkan at least ak tak kene repeat ape2 paper dan pointer yg cam tak berapa best.. ak just nak ckp kpd2 kwn yg kurang berjya dan dikategorikan cam ak nie.. be positive k..jgn cpt mngalah..usaha lbh keras sem depan.. dan kepada yg dah dpt tggi tue jgn rasa selesa sgt tau.. so mlm anugerah juara lagu.. tak sbr nak tgk... ak targeet faizal tahir mng..selmt mlm.. lagu tue mmg best .. drama king pun boleh lah..cuma tak suka black..hahaha.. so ape2 pun all the best k kwn2.. and tahniah kepada kwn2 yg results gempak2 tue..jeless bangat dong..hahaha..

target ak mng ajal mlm nie

pertama:faizal tahir-slmt malam
kedua: drama king-meet uncle hussin
ketiga: yuna-cinta sempurna
persembahan trbaik:tak tau..kene tgk dulu
vokal:faizal tahir

Cukup-Cukup Makan

OMg..itu jer perkara pertama yg terkeluar dari mlut ak biler ak tgk results ak..sgt terkejut...baru mngidamkan dapat dekan..tapi nmpk nya jauh giler lagi kot nak dpt dekan nya..telan air liur jerlah..huhu..actually sgt sedih..tapi just being positive kan..actually tkejut sgt kot.. igt at least dpt lah 3 lbh ker...ni aduh ...cukup2 mkan jer kot...  so kepada sesiapa yg nak tau sgt results ak , secara tidak bangga nya ak umum kan ak dpt 3.02 shj pada sem satu ini...dan melalui saat itu ak berjanji akan belajar bersungguh-sungguh sem depan utk dpt lbh tggi sem dpn ok.... so kepada sesiapa tue ..bersiap sedia hadi akan mengejar anda dari belakang ..actuallu nak ucap jgk tahniah kepada kwn2 yg dpt results tinggi k.. kepada roomate ak yg dpt dekan..tahniah k.. so ak dah bgitau results ak brpkan...so itu jerlah... end of the day...ak bersedih...huhuh.. tapi jgn lupa mlm nie tgk juara lagu k..ak ramal faizal tahir boleh menang k

Saturday, January 8, 2011

Inspiration Within

I get inspired from many things..from famous people..from my friends...my parents...my teachers...my brother...and many more...but at the end i realize that i mostly get inspired from myself a lot....i dont no why..but after all the obstacle i been through..after all the sadness i have been facing..i still holding tight on my spirit and soul to face this world...i mostly really wants to thanks to god for giving me this chance to live in this world..to feel what really the reason im here...i think myself maybe just not good to be inspired by others...but i feel happy if my story..my writing can makes someone think back what they really are..what is they best inspiration is??

video
Actually i cannot wait for my results coming out today.. at 3 pm .. im really waiting for that moment.. i will face anything that comes out with my heart and soul.. i think i has done good enough to get better results but actually i totally lie because i think i can do 300 times much more better.. so for god sake..i just hope my results will turns out great.. and for those are one to know my results is..you just can check it tomorrow after 3pm.. i will posted it ... dont worry.. 

Friday, January 7, 2011

Beautiful Man

OMg.. knp ak ckp sal lelaki cantik???.. sbb actually i wish i want to be like them actually.. terasa kalo diri nie lelaki cantik msti org akan lebh pndang kita..org akan memuja kita.. tapi bukanlah ak ckp gitu ..ak tak suka ngan diri ak skrg..cuma kdg2 kan biasalah manusia takpernah berpuas hati dgn ape yg mereka nak kan dan tak slh kalo kita nak jadi lbh baik dari skrg. Jgn lah mnyalahkan erti lelaki cantik tak semestinya mnyerupai perempuan kan.. mgkin dah semulajadinya mereka mmg cantik..dan yg pnting kita boleh jadikan diri kita cantik cam tue gak.. sbnrnya perkataan cantik itu subjektif shj..trpulang pada kita mndefinisikan nya dan bagi ak lelaki cantik tiada slh pun  mngenainya and i want to be one of them. so.. camne nak jadi laki cantik nie?? for me ,, perkara pertama untuk ak menuju nya ialah start kruskan bdn .. berat ideal ak nak ckp 62kg ..tggi 170.. sgt sesuaikan.. n then mula mnjaga kulit dan lbh baik.. jga penampilan diri .. mngenakan stail dengan betul .. dan mengayakan rambut bersesuaian ngan muka.. jika ak berjaya buat semua tue ngan baik.. mgkin ak boleh jadi lelaki cantik satu hari nanti..

Family: Heart and Soul

knpkah post ini ditulis??? sbb bagi empunya diri ini keluarga merupakan satu aset yang amat pnting dlm hidup ini.. i cannot live without my family ... kebanyakan nie ak tgk bnyk sgt org mlupakan kluarga.. mnsia2kan kluarga .. rasa mcm keadaan tue tak sptutnya berlakukan .. kdg2 ak sndiri pun tak sedar bhawa ak jgk kdg2 mngabaikan kluarga ak.. tapi for god sake .. my family is my priority .. jaga lah hubungan kekluargaan itu dgn baik k... berkwn, berkwn jgk, bercinta,bercinta jgk, tapi jgn over the limit smpi melebihi keluarga sndiri.. itu mmg tak bgus ok.. tapi ape yg perlu di dlm sebuah kluarga ialah rasa hormat dan tolak ansur.. so make it happen k my frens.. oklah mls nak tulis pnjang2 ..hargailah kluarga anda k...

Wednesday, January 5, 2011

Burger Baik Punya

so mlm nie kitaorg satu family ubah selera plak ..so kitaorg mkn burger ..again , ak lah jadi tukang masak nya ..hahaha... so masaklah burger ... ak masak dlm 5 bijik burger .. padahal ader 4 org jer yg nak mkn ... saja jerlah wat extra mana tau tak ckup ..hahaha.. so si adik ak yg ketiga tue plak mntak burger takde sayur ...mcm2 ..sayur tuelah yg bestnya .. so setelah mngluarkan skit peluh ..siap burger ak ... n family ak pun mkn ..mstilah ak mkn skali kan .. dan2 part pling best ibu ak puji..hehe.. sedap burger ni ... so mmg BAIK PUNYALAH kan..hahaha..

p/s: msti korang trus rasa nak mkn burger kn..hehe

They just BIATCH

tak suka sgt kalo org sibuk sgt ngan hal org lain melebih2 ..peduli jerlah psl org nie .. actually ak tak kisah stkat nak mngur kalo smpi tak sedap sgt mata memandangkan ..tapi go to hell lah kalo ko nak menghina nak mncaci plak ..ko fikir ko bgus sgt ... ak tak trkejut kalo ak jumpa ko kat neraka nanti bitch .. what the hell ak ckp psl perkara nie pun ak tak tau .. for god sake mind your own bisness k ...

Monday, January 3, 2011

Cooks like Hadi ....

well2... hari nie sbb takde keje nak wat ..ak pun masuklah dapur ... n then trlintas trus nak masak ..so apakah masakan yg ak masak nie ..truja tak .. hahah ..actually ak masing mnde pling simple nak mati kot .. sng jer .. korang2 semua boleh try nie kat umah .. ak masak 4 jenis lauk .. wau ..cam bnyk ... hahaha ..tapi sedap tau .. smpi ak kekenyangan makan dan yg penting licinnnnn k... thanks to my family yg mghabiskan nya ... pastu ak tepon arr ibu ak .. ak ckp ..ibu2 ..xyah beli lauk hari nie ..adi masak...huhu.. pastu ibu ak ckp .. thanks...hik3
dah2..msti krg bosan tgk ak membebel jer ..mstilah krg nak tau ak masak ape ann ... siap ngan resipi dan cara masak ak bgitau k ... sesuai utk org2 bujang2 luar sana ..hahaha

1.Sardin - senang jer nak masak nie..jgnlah plak trus mkn dari tin ..boleh..mmglah boleh .tapi tak sedap.. so sng jer caranya ..amek bwng kecik, bwng putih ..kisar... pastu potong cili dan jgk bwng besar... dan jgn lupa cili boh k..so lempar jer dlm kuali apabila mnyak dah pns k ..n then biler dah kluar bau cam sdap2 .. masuklah sardin .. n then isi air dalam satu cwn kecik .. strusnya isilah garam satu sudu kecik n then jgn lupa limau nipis k ..potong sparuh .. kacau2 smpi mndidih n then tutup api ..siaplah sardin anda yg sedap .. isilah dlm pinggan k

2.Telur Dadar - nie pun senang gak nie ..huhu.. cara2 nya ..mstilah tlurkan ..pecahkan dan gaul2 ..potong bwng besar ngan lada besar.. lempar dlm tlur tue ..pastu isikan garam secukup rasa .. n then isi jgk mayonis .. n satu lagi ak guna stok ayam ..trylah ..sedapp...hee

3. Ayam Goreng - sng jer kot nie sbb ayam tue dah siap ..yelah ..ayam dalam packet tue ..haha.. tapi sbnrnya ayam nie lah susah nak kita agak masak spnuhnya ..kdg2 ader jer tak masak skit2 ..so caranya sng jer..pastikan mnyak panas trlbh dahulu baru masuk ayam k.. n then pasti kan api sederhana shj k ..jgn api kuat ..nanti ayam hanya masak kat luar ..dlm tak masak ...

4.Keropok - goreng jerlah kan ..lempar dlm kuali

5. Timun - nie pun sng ..potong jerlah kan

mmglah masakan ak ckp nie mskn simple tapi actually ianya sedap sgt dimkn .. kombinasi dan dier punya chemistry tue pasti buat anda bertambah lagi nasi ... tapi ini utk kalo mls jerlah k kwn2.. nanti kalo2 ak rajin.. ak mask plak mskn yg tak sesimple di atas nie ..slmt mncuba k

Sunday, January 2, 2011

Menyelongkar

takde keje pnyer pasal .. ak pun selongkar lah ayah ak pnyer fail lama2 dlm komputer.. jmpa mcm2 .. gmbr2 zmn kanak.. gmbr2 remaja .. hahaha ..berjam jgk arr ak tgk .. mmbuat ak terpesona ..hahaha.. smpi ak tak sedar actualli im sweating mcm nak mati ..haha.. tak psng kipas .. boleh plak tue kan .. well .. ape yg menarik nya ak trjumpa satu karya ciptaan ak .. yg ak pun tak igt biler masa ak buat.. its a song
a would like to sing it for sure .. so wait for the song k .. it called "Tak Ku Paksa" nice one.. hee

Back to School

hurmmm
bangun pagi gosok gigi dengan colgate
hahaha..  still remember that song..huhu.. actually terigt waktu2 persekolahan dulu
mcm2 duka dan lara ann.. sklah lah dmana tmpat ak mnjadi dewasa.. mngenal erti dunia, so skrg rasa sgt jeles kat budak2 yg gi sklh tue .. nak gie jgk ..nak sklh blk ..heee ..
ckp sal sklh niekan, mcm2 kenangan pahit dan manis berlaku kat ak ... mmg tak dpt dilupakan lah, sklah mnjadi sumber inspirasa ku dulu ... yg indah kat ku pahatkan di ingatan .. yang pahit akan ku jadikan smpadan ..betul x kwn2? heee.. anyway mau mngucapkan slmt kembali berskolah kepada semua pljr2 k .. jgn jeles .. dah hbs sklh dah..hee .. tapi nasihat kepada semua yg masih berskolah ..gunakanlah saat2 perskolahan nie dgn spnuhnya k ..jgn mnyesal di kmudian hari


p/s: pelik ngan anak jiran , knp lah tak nak sklh.. baru umur 14 ..ishh2 ..tak dpt trbygkan , betapa ruginya dak tue.. hurmm .. fikir2 lah sndiri kan ..ceh cam nabil plak ..anyway gmbr kat tepi tue .. its me .. masa sklh dulu.. masa form 5

Adioss

Keropok Lekor

Thanks to my mak tih .. for giving us this delicious keropok lekor .. smpi hbs licin kitaorg sekluarga mkn kat umah .. hahaha.. actually what interesting about this keropok lekor is when my father suddenly puji ak ..dier ckplah .. bgusnya der anak.. leh tlg masakkan keropk lekor  ... dpt mkn petang cam nie .. terharu dowh ...hahaha sweet kan..

Inspiration by Hadi Halim

orang kata terlalu asyik nak buat blog smpi lupa nak perkenal kan diri plak ann ..msti korang trtanya saper lah tulis blog nie .. haha .. okie2 ..semua2 .. sayalah pnulis blog ini k .. nama pndek Hadi Halim .. nama pnjang Muhammad Hadi Bin Abdul Halim.. so mulai saat ini akan mulai rajin tulis blog ..mcm2 gak nak tulis ann ..huu.. i want to share all my things to you all and what i been inspired from ... itulah tujuan blog nie kan

Back for BLoggiNg

Actually .. sbb utama im Back ialah cuz im been inspired by another people blog.. their blog was damn fucking amazing .. i wish my blog tue ..so im on the way for improvement k .. ape2 pun ..marilah kwn2 follow k.. hahah.. just wish ak akan trus tulis blog till the end .. jgn berhenti spruh jln jer suda .. huk33.. anyway korang mesti nak tau ann blog saper yg ak terinspired tue .. actually ma best frens pnyer blog iaitu Zack .. how amazing was his blog and satu lagi kwn matrik ak pnyer blog ..giler arr ..mcm diari dowh ..suka bc ..huhu.. adioss

p/s: this is my new blog k.. blog dulu dah ditinggalkan ..sob3..hee..