Wednesday, October 26, 2011

Debat Piala Perdana Menteri 2011

Hye guys
Im back

by the way nak cerita yang beberapa hari lepas start dari 20/10 until 26/10 ada Debat Pm di UIAM
k , apa yang best nyer sal debat nie...actually smua best...for me
berpeluang untuk mnyertai dan sama2 trlibat dalam debat ni mmg mmbuka pluang dan mmbri pengalaman yg sgt tak trhingga
walaupun tak menang tapi at least kitaorg dapat sesuatu daripada debat itu sendiri ,
tahniah kepada USIm (kategori BM) dan UITM (kategori BI) ..dua2 gempak..dan juga 24 U lain yg mghantr wakil..smua hebat2 dan kepada pnganjur tmpt UIAM pada kali ni..trima kasih dan tahniah anda mmbuatkan majlis kali ini antara yg brprestij and thanks jgk kepada PM kita Dato Najib k...hehee

well,antara kelebihan berdebat ini ialah mngajar mahasiswa trutamanya cam saya ni pasal softskill yg semakin lemah dikalangan mahasiswa ....

tak kira dalam BM or BI ,bila kita dah brdebat dua2 pasti boleh bwt... Ive done Both ..
cuma utk mnjadi pendebat yg baik..kenalah rajin mmbaca, mstilah yakin bila brdebat dan pndi putar belit
haha
for me rasa2nya tak lyk lagi nak pggil pendebat yg baik..hope masa akan mematang kan..insyaallah

Pendebat UUM...

 also nak ckp..i miss all my team.. tak sbr nak jmpa balik lepas hbs cuti mid sem (which is right now) hehe , dah setahun lebih berdebat now I really2 rasa bila dah dpt pluang nie..insyaallah akan menaik kan smula nama UUM di dunia pendebatan ..lately kitaorg asyik kalah jer but takkan kita nak sntiasa kalah kan...insyaallah..all the best

pertandingan debat yg seterusnya ialah di UMT iaitu Debat Gender..gud luck guys...

2 comments:

  1. saya tak layak lagi digelar pendebat... tapi boleh lah skit2..hehe

    ReplyDelete